L’entitat RED.es del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha llançat en els darrers mesos el programa Kit Digital que té per objectiu ajudar les petites empreses i els professionals autònoms de qualsevol tipus de negoci a què es transformin digitalment adquirint una solució tecnològica.

Les empreses i autònoms beneficiaris del bo digital, el qual es concedirà sota l’únic criteri de l’ordre de presentació de sol·licituds, podran gastar-lo en una o més solucions tecnològiques fins a assolir l’import del bo que els correspongui. Per fer-ho, caldrà que formalitzi acords de prestació amb els agents digitalitzadors adherits al programa, és a dir, amb empreses proveïdores de les diferents solucions tecnològiques que hagin sol·licitat formar part del marketplace del Kit Digital. En aquest sentit, l’objectiu del programa és, a banda d’ajudar a un gran volum d’empreses a digitalitzar-se, a fer que les empreses tecnològiques que s’encarreguin d’implantar les solucions siguin moltes i de tots els territoris.

Les empreses tecnològiques poden sol·licitar adherir-se al programa i oferir la seva oferta al catàleg de solucions de digitalització a través del formulari d’adhesió que es troba a la seu electrònica de RED.es, accessible des de www.acelerapyme.es. El període d’adhesió es va obrir el passat mes de gener i restarà obert durant tota la durada del programa sense que existeixi cap número màxim d’empreses que s’hi puguin adherir. Val a dir que a data d’avui ja hi ha més de 6.500 empreses tecnològiques que han sol·licitat adherir-se al programa, de les quals aproximadament 3.000 passaran a formar part del marketplace del Kit Digital aquesta setmana i la resta ho estaran a finals d’abril.

El programa Kit Digital, que es finança amb fons Next Generation EU, té un pressupost global de 3.067M€ i preveu beneficiar prop d’un milió d’empreses i autònoms en el conjunt d’Espanya per mitjà de diferents convocatòries per segments d’empreses que s’aniran publicant al llarg dels propers mesos.

A partir del 15 de març de 2022 a les 11:00 s’obre el període de sol·licituds de bo digital per a empreses de 10 a 49 treballadors, període que es perllongarà fins el dia 15 de setembre a les 11:00 o fins que s’esgoti el pressupost d’aquesta convocatòria que és de 500M€. Així mateix, està previst que la convocatòria per a empreses del segment II es publiqui entre els mesos de juny i juliol d’enguany i la convocatòria per a empreses del segment III durant el mes d’octubre.

Trobareu tota la informació sobre aquest programa a https://www.acelerapyme.gob.es/kit-digital i en la següent presentació.